Державні публічні закупівлі

Гульцова Діана Павлівна

Переглядів: 4 140 Дата публікації: 22 лютого 2020 года

Гульцова Діана Павлівна

Гульцова Діана Павлівна - солістка-інструменталістка Одеської обласної філармонії. Доцент кафедри спецiального фортепіано Одеської нацiональної музнчної академіі імені А.В. Нежданової. Заслужена артистка України. Лауреат преміі «Надбання Одеси» (2015 р.).

Народилася 23 серпня 1989 року в м. Одеса. Музичну освіту почала здобувати в Одеській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті імені професора П.С.Столярського, куди вступила у 1996 р. на курс заслуженого діяча мистецтв Украіни Т.М. Фоміної. Навачаючись у школі, юна паністка щороку отримувала стипендії міського голови, неодноразово ставала лауреатом міжнародних конкурсів, а також володаркою Гран-прі.
Закінчивши музичу школу з відзнакою, Діана Гульцова вступила до Одеської національної академії імені А.В. Нежданової, де також навчалася у класі своеї наставниці Тетяни Фоміної. Непересічний талант, неабияка працездатність і відданість мистецтву музики стали запорукою здобуття нею багатьох міжнародних нагородГран-прі у Австрії, Італії, Фінляндії.


В 2009 р. Здобула — першупремію IV Міжнародного конкурсу піаністів пам'яті Еміля Гілельса, а також отримала спеціальний приз журі «За краще виконання сонат Скарлатті».
Ще під час навчання в академії Діана розпочинає трудову діяльність: з 2010 р. працює концертмейстером на кафедрі симфонічного диригування в ОНМА. У 2017 році запрошена на роботу до Одеської обласної філармонії.
Після закінчення музичноі академії з відзнакою Діана Гульцова вступила до асистентури і згодом отримала посаду викладача на кафедрі концертмейстерства. У 2013 р. почала викладацьку діяльність на кафедрі спеціального фортепіано. З 2014 р. входить до складу вченої ради ОНМА.
3 2010 р. артистка постійно бере участь у концертах та абонементах Одеської обласної філармонії «Зірки, запалені геніем...» пам' яті Еміля Гілельса, в рамках якого щорічно дає сольні концерти на сцені філармонії. Кожен ії сольний концерт надзвичайна подія, коли лунають найскладніші музичні твори. Кожен її виступ, без сумніву, стае сюрпризом для шанувальників. Діана Гульцова вперше виконала на сцені Одеської філармонії найскладніший твір Роберта Шумана «Крейслеріану». Тут уперше за 100років у ї ї виконанні пролунаввіртуозний «Концертштюк» Карла Марії фон Вебера. Вона зачарувала одеського глядача виконанням «на біс» усього циклу Петра Чайковського «Пори року».


Протягом усього періоду своєі творчості Діана Гульцова веде активну концертну діяльність, постійно виступаючи з сольними програмами не лише в Україні, а й за кордоном.
li віртуозна гра лунала у Вищій школі музики і в консерваторї Берн (Швейцарія), а також у резиденції Папи Римського в м. Лоніго (Італія). У співпраці зі швейцарським фондом «Легато» Діана часто дає концерти в різних краінах Европи, привертаючи увагу до музичної освіти в Україні.


Пiаністка активно співпрацюе з національними, камерними та студентськими оркестрами Одеси й України.
У 2018 році виступила одним з організатоів та засновників Всеукранського конкурсу молодих піаністів пам'яті Людмили Гінзбург. Який щорічно проходить в м. Одеса.
У 2019 році здобула ступінь кандидата мистецтвознавства.
Поділитися в соцмережах
Реклама
Інформаційне повідомлення
.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

Календарь событий

 

ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
     
 

Відео звіти з концертів

Артисти нашої філармонії

Фотоальбоми