Державні публічні закупівлі

Бащук Іван Миколайович (співак)

Переглядів: 7 074 Дата публікації: 7 лютого 2015 года

Бащук Іван Миколайович (співак)

Володар Гран-прі міжнародного фестивалю

Бащук Іван Миколайович

(співак)

виконавець української естрадної пісні

 

Народився на Прикарпатті 7 липня 1974 р. в Івано-Франківській області в селі Ясенів-Пільний. Музикою почав займатися з дитинства. У 7 років тато відвів його до музичної школи, де Іван вчився грати на баяні і там же він почав співати. На базі музичної школи було створено дитячий колектив, до складу якого увійшов і Іван. Колектив співав українські народні пісні, а також пісні композитора М. Леонтовича. У 1989 році Іван вступає до Білгород-Дністровського училища на музичне відділення. Класний керівник, Гринченко В.А., курсу вирішує створити ансамбль народної пісні "Рідні наспіви", з метою привити дітям любов до народної пісні, а також донести красу народної пісні людям. Іван стає одним із солістів цього колективу. Колектив багато гастролює по селам, приймає активну участь у культурному житті міста та області.

Після закінчення училища Іван вступає до Одеської державної консерваторії ім. А.В. Нежданової на кафедру сольного співу.  Співаючи класичний репертуар, Іван не перестає співати і українські пісні. Вже у Одесі він знайомиться з сучасними українськими композиторами і починає співати не тільки народні українські пісні, а й пісні українських сучасних композиторів. Він  приймає активну участь у культурному житті міста, багато їздить з концертами по області, відроджуючи українські традиції, і дарить людям неповторну красу української пісні, ніжної української мови.

У 2007 р. на фестивалі української естрадної пісні "На хвилях Світязю" в Луцькі співак отримує першу премію фестивалю, а у 2008 р. він бере участь у восьмому міжнародному фестивалі української народної творчості "Захід-21століття" в м. Івано-Франківську, де отримує Гран-при фестивалю. Наприкінці 2009 року Іван бере участь у гала-концерті фестивалю "Пісенний вернісаж" у м. Києві і стає лауреатом фестивалю. Зараз Іван працює у складі Одеської філармонії солістом, багато гастролює, бере участь у багатьох концертах Одеси та Одеської області.

Ще навчаючись у педагогічному училищі Іван зрозумів, що за допомогою пісні можна виховати людину. Тому у його репертуарі є пісні про матір, які вчать нас любити батьків і пам’ятати про тих, хто подарував нам життя. Є пісні про українських козаків, про силу і любов до рідної України. А також - пісні про щастя, про кохання. Всі ці почуття повинні бути близькими кожній людині і Іван за допомогою пісні  і свого неповторного баритону несе їх до сердець українських людей, допомагаючи духовно очиститись  і наблизитись до рідного коріння.

Поділитися в соцмережах
Реклама
Інформаційне повідомлення
.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

Календарь событий

 

ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 
     
 

Відео звіти з концертів

Артисти нашої філармонії

Фотоальбоми