Державні публічні закупівлі

В одному храмі – музика і слово

Переглядів: 2 344 Дата публікації: 20 лютого 2018 года

 В одному храмі – музика і слово

Обласна рада видала книгу до 85-річчя Одеської обласної філармонії 
 
«Хто хоч одного разу від­відав залу філармонії, прийде сюди знову», – переконана одеська журналістка Поліна Овчинникова. Вона є автором книги «Музика и слово», присвяченої 85-річчю Одеської обласної філармонії.  «Музика і слово, які тут лунають, дарують гармонію, – вважає авторка,  – злагоду зі світом, радість відродження почуттів, допомагають слухачеві краще зрозуміти власну душу та її потяг до прекрасного».
 
Урочистий вечір, де було презентовано книгу, відвідали голова Наглядової ради Одеської обласної філармонії Юрій Маслов, артисти філармонії, музикознавці, музиканти, творча інтелігенція, письменники, представники громадських організацій та мас-медіа.
 
Книга створена на основі спогадів, нарисів та інтерв’ю, які Поліна Овчинникова збирала протягом 10 років. 
 
– За сорок років журналістської роботи я писала нариси про медичних  працівників, інженерів, директорів підприємств, представників робочих професій, але писати про життя і творчість артистів було особливим випробуванням, – розповіла «Одеським вістям» Поліна Дмитрівна. – Я встигла записати кілька інтерв’ю із читцями, музикантами, вокалістами, в яких вони оповідали не стільки про себе власне, але й здебільшого про тих видатних майстрів, у яких навчалися, з яких брали приклад ставлення до професії, до мистецтва. Вже мала добірку звукових записів, написала два-три нариси, збиралася й далі. Поділилася своїм доробком з начальником концертного відділу Ніною Владиславівною Ксідою, трохи згодом – з директором філармонії  Галиною Борисівною Зіцер. Вони запропонували мені зустрітися з тими корифеями сцени, молодими виконавцями, диригентами, у яких я ще не брала інтерв’ю. Так народилася наша спільна думка: створити книгу, в якій сьогоднішні виконавці розкажуть про себе та зазирнуть у минуле, згадають про своїх старших колег, яких вже немає, але вони живуть у їх вдячній пам’яті. 
 
Директор Одеської філармонії, заслужений працівник культури України Галина Зіцер каже, що в жодному архіві країни немає відомостей про Одеську обласну філармонію. 
 
– Книгу ми мріяли видати у 2016 році, в рік 85-річчя, але з різних обставин видання відкладалося, – згадує Галина Зіцер. – І стало можливим це лише коли до питання активно долучилася Одеська обласна рада. На видання цього чудового фоліанту з обласного бюджету було витрачено 150 тисяч гривень. 
 
– Книга «Музика и слово» надрукована у рамках Регіональної програми підтримки розвитку книговидання та засобів масової інформації в Одеській області, – повідомив голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський. – Вийшов якісний, дуже інформаційний, з чудовою візуалізацією, фоліант,  якого так не вистачало нашому місту та обласній філармонії. За моїми даними, до книги вже виявили неабияку зацікавленість місцеві екскурсоводи та краєзнавці. А значить, вона знайде свого читача. 
 
Поки що книга «Музика и слово» Поліни Овчинникової вийшла невеликим накладом в 200 примірників – не для продажу. Поширюватися вона буде в якості презентів дипломатичним представникам та провідним музикознавцям Управлінням культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини. Крім того, її можна буде знайти у головних бібліотеках міста та у майбутньому музеї філармонії (приміщення та експонати для якого вже готуються).
 
Автор — Мария Шевчук
Источник: https://izvestiya.odessa.ua/uk/2018/02/12/v-odnomu-hrami-muzika-i-slovo?_utl_t=fb
Поділитися в соцмережах
Реклама
Інформаційне повідомлення
.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

Календарь событий

 

ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
     
 

Відео звіти з концертів

Артисти нашої філармонії

Фотоальбоми