Державні публічні закупівлі

Камерний оркестр Одеської філармонії

Переглядів: 8 812 Дата публікації: 7 лютого 2015 года
Камерний оркестр Одеської філармонії

Камерний оркестр Одеської філармонії

Був організований в 1995 році. Його засновником був диригент Томас Мандль (Німеччина). З 1996 р оркестр очолює художній керівник і головний диригент Ігор Шаврук. З оркестром постійно співпрацюють диригенти: заслужений діяч мистецтв України Аллін Власенко (Київ), Володимир Рунчак (Київ), професор Вищої Школи Музики р Фрайбург, Бернхард Вульф (Німеччина), професор Вищої Школи Музики м.Ессен Борис Блох (Німеччина), а також відомі солісти-інструменталісти.

Камерний оркестр веде активну концертну діяльність. Регулярно, не рідше 2-х разів на місяць, виступає на головній естраді Одеси - в Великій залі Філармонії і в інших міських концертних залах.

Репертуар колективу постійно розширюється і включає більше 100 творів різних музичних епох і стилів. У тому числі твори І.С. Баха, В.А. Моцарта, А. Вівальді, Г.Ф. Генделя, П. Чайковського, А. Дворжака, Ф. Мендельсона, Е. Елгара, Б. Бріттена, І. Стравінського, А. Веберна, Д. Шостаковича, А. Онеггера, С. Барбера; українських композиторів М. Скорика, Є. Станковича, В. Сильвестрова. Під управлінням Ігоря Шаврука оркестр вперше виконав ряд творів одеських композиторів А. Красотова, А. Томльонової, А. Ровенка, Г. Успенського.

З камерним оркестром грали зірки світової сцени: М. Федотов, М. Вайман, М. Гуттман, Б. Блох, Д. Йоффе та ін.

Щорічно оркестр бере участь у великому Міжнародному фестивалі «Два дні і дві ночі нової музики». З успіхом гастролював в Німеччині, Польщі, Молдові та багатьох містах України.

 

Камерний оркестр Одеської філармонії

 

Ігор Шаврук - заслужений артист України, художній керівник і диригент камерного оркестру Одеської державної філармонії.

Закінчив школу ім. Столярського по класу фортепіано і диригування, продовжив музичну освіту в Державній консерваторії ім. А.В. Нежданової (м.Одеса). Після закінчення консерваторії брав участь в майстер-класах професорів Мусіна, Хайкіна і Кондрашина (Москва, Ленінград). З 1970 по 1996 р. працював диригентом в Москві і Харкові, головним диригентом в театрах Одеси і Красноярська. З 1996р. є художнім керівником і диригентом камерного оркестру Одеської державної філармонії.

Одночасно з роботою в камерному оркестрі І.Л. Шаврук співпрацює з Одеським національним філармонічним оркестром, Одеським державним академічним театром опери та балету, оперними і симфонічними колективами України та країн ближнього і далекого зарубіжжя. Гастролював в Англії, Німеччині, Іспанії, Туреччині, Болгарії, Угорщині, Росії, на Тайвані, в Гонконгу, Японії, Китаї та ін. країнах. В його творчому репертуарі 44 опери, 30 балетів і більше 20 симфоній.

Поділитися в соцмережах
Реклама
Інформаційне повідомлення
.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

Календарь событий

 

ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
     
 

Відео звіти з концертів

Артисти нашої філармонії

Фотоальбоми