Державні публічні закупівлі

VII Міжнародний музичний фестиваль ODESSA CLASSICS. Себастіан Кнауер, Хобарт Ерл та Національний одеський філармонійний оркестр

Переглядів: 2 569 Дата публікації: 27 травня 2021 года
8 червня 2021 року

Велика зала, 19:00

VII Міжнародний музичний фестиваль ODESSA CLASSICS. Себастіан Кнауер, Хобарт Ерл та Національний одеський філармонійний оркестр

VII Міжнародний музичний фестиваль ODESSA CLASSICS.

Національний одеський філармонійний оркестр

Хобарт Ерл (диригент)

Себастіан Кнауер (фортепіано)


Високе виконавське мистецтво німецького піаніста Себастьяна Кнауера вже знайоме одеській публіці по попереднім фестивалям ODESSA CLASSICS. Справжньою подією в музичному світі стала світова прем'єра в Одесі в 2018 році спільного проекту Кнауера і німецько-іранського композитора Араша Сафаяна «Überbach», який був здійснений Кнауером з Берлінським камерним оркестром. Виконання стало світовою сенсацією і було удостоєно престижної премії ECHO KLASSIK як проект, який розширює межі класичної музики. У 2018 - 2020 роках «Überbach» виконали в кращих концертних залах світу - і завжди з незмінним успіхом.

І ось світова прем'єра нового проекту Сафаяна і Кнауера - фантазія для фортепіано та оркестру «Це (не) Бетховен». Примітно, що світова прем'єра цього твору відбулася в той самий рік, коли людство відзначало 250-річчя з дня народження великого композитора. Фантазія Араша Сафаяна є гідним виразом нашого схиляння перед генієм, музика якого супроводжує людство на шляху до миру і взаєморозуміння.

Національний одеський філармонійний оркестр був заснований як симфонічний оркестр Одеської філармонії в 1937 році. Єдиний виконавський мистецький колектив в Україні, який за час незалежності двічі підвищив свій статус, ставши спочатку державним (1993), а потім Національним (2002). Оркестр на чолі з маестро Ерлом виступав у кращих концертних залах 15 країн світу, зокрема: у Карнегі-холл (Нью-Йорк), Кеннеді-центр (Вашингтон), Мюзікферайн (Відень), Барбікен-холл (Лондон), Академія ім. Ф. Ліста (Будапешт), Філармонія м. Кельн, Великий зал Московської консерваторії, Санкт-Петербурзька філармонія, зал Генеральної Асамблеї ООН, Національна аудиторія (Мадрид), Оркестра-холл (Чікаго), Дейвіс-холл (Сан-Франціско) та інші. Оркестр також виступав у багатьох містах України та здійснив 11 різних творчих поїздок до Києва.

Хобарт Ерл народився у Венесуелі у родині американців. Випускник Лондонського Трініті-коледжу і музичного факультету Прінстонського університету (США). Після закінчення університету переїхав до столиці Австрії, де займався диригуванням у Віденській музичній академії. Брав участь в міжнародних диригентських майстер-курсах в Зальцбурзі і Голландії, а також у Отто Вернера-Мюллера в США. У 1987 році як учасник Тенглвудского фестивалю стажувався у Леонарда Бернстайна і Сейджі Озава.

Того ж року створює у Відні камерний оркестр American Music Ensemble Vienna /Ensemble for Viennese Music New York. З оркестром підготував понад 10 світових прем’єр, записаних Австрійським радіо у Відні, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Вашингтоні та інших містах.

Під час гастролей з Віденським камерним оркестром у 1990 році Хобарт Ерл познайомився з Одеським філармонійним оркестром, і відтоді почалася їх плідна співпраця.

У різні роки маестро диригував цілою низкою провідних оркестрів Європи і США, а також здійснив кілька постановок в Національній опері Греції і Mythos Opera Festival (Італія).

У 2013 році Хобарту Ерлу присвоєне почесне звання «Народний артист України».

В програмі:

Бетховен Симфонія №7

Араш Сафаян «Це (не) Бетховен» (фантазія для фортепіано і оркестра).
Поділитися в соцмережах
Реклама
Інформаційне повідомлення
.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

Календарь событий

 

ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
     
 

Відео звіти з концертів

Артисти нашої філармонії

Фотоальбоми